Balázs Péter- Gondolatok az idei évad után

Balázs Péter- Gondolatok az idei évad után

Hogy mi fogalmazódott meg bennem az idei évad után?

"Büszke lehetek arra, amit elértünk, de soha sem lehetek elégedett azzal, amit elértünk."

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója osztja meg gondolatait Önökkel  . 

Közkívánatra! Bérletszünetben

Közkívánatra! Bérletszünetben

Anconai szerelmesek

Zenés komédia 2 részben
Ötlet: Valló Péter
a magyar dalszövegeket írta: Fábri Péter

2017. augusztus 31. csütörtök 19.00 óra

Az új évad bérletes bemutatói

Az új évad bérletes bemutatói

Évadváró - Balázs Péter köszöntője

Tisztelt színházbarát közönség! Kedves barátaim!

Mindenfajta színháznak van létjogosultsága, csak az unalmas színháznak nincs – ezt Molnár Ferenc mondta, és én is így gondolom. Ha egy színház estéről estére megtelik érdeklődőkkel, akkor nagyon oda kell figyelni a közönség igényeire. Tíz év alatt megismertük Önöket, összehangolódtunk, tudjuk, hogy milyen darabokat szeretnek, és remélem Önök is bíznak az ízlésemben.

Évadzáró a Szigligetiben 2017

Évadzáró a Szigligetiben 2017

Balázs Péter direktor úr köszöntötte a résztvevőket a Szolnoki Szigligeti Színház évadzáróján, hétfőn este. "Hálával tartozunk a teátrumot látogató közönségnek, valamint támogatóinknak, elsősorban a szolnoki önkormányzatnak." -.így kezdte évadzáró beszédét Balázs Péter, majd elmondta, sikeres tartja  az elmúlt színházi évadot,  hiszen a több mint száztízezer néző és a 300 előadás önmagáért beszél.

Íme: a nyertes osztály

Íme: a nyertes osztály

A  „Hozd el az osztályfőnököt is! „  elnevezésű  játékunk nyertese: a SZMSZC Pálfy-Vízügyi Szakgimnázium 10. B osztálya.

Szívből gratulálunk!

Szent Johanna előadás hétfő délután

Szent Johanna előadás hétfő délután

Kedves Színházbarátok!

Szeretnének részesei lenni egy csodálatos előadás Tv felvételének? Akkor várjuk Önöket 2017. június 12-én, hétfőn  15.00 órától a Szolnoki Szigligeti Színházba, ahol az MTVA rögzíti színházunk Szent Johanna című előadását.

A jegyek ára kedvezményesen: 1.200,-1050,-1.000,-Ft.

 

Naftalin - az évadban utoljára

Naftalin - az évadban utoljára

Kedves Nézőink!

A Naftalin c. bohózat az öt bérletes előadás mellett már csak egyszer, június 10-én 15.00 órakor látható bérletszünetben, a Szigligetiben. Az előadásra korlátozott számban vásárolható jegy a szervező-és jegyirodában.

Szent Johanna - TV felvétel

Szent Johanna - TV felvétel

2017. június 12-én, 15.00 órától az MTVA rögzíti színházunk Szent Johanna című előadását. A TV felvételre jegyek kedvezményesen (1.200,-1.050,-1.000 Ft-os áron) vásárolhatók.

GIMNAZISTÁK, FELSŐSÖK, FIGYELEM!      JÁTÉK

Azok az osztályok, akik legalább 10 jegyet vásárolnak a Szigligeti Színház Szent Johanna tv felvételére, sorsoláson vesznek részt. A szerencsés csapat a következő évadban meghívást kap egy általuk kiválasztott előadás, bemutató előtti főpróbájára és bepillantást nyerhet a színházi kulisszák mögé is.

 

Naftalin bérletszünetben

Naftalin bérletszünetben

Szereti a kellemesen szórakoztató, vidám időtöltést? Akkor jöjjön hozzánk és nézze meg Heltai Jenő Naftalin című pikáns és frenetikus bohózatát bérletszünetben,  2017. június 10-én, délután három órakor.   Jegyek színházunk Szervező-és Jegyirodájában vásárolhatók (Szolnok, Kossuth utca 17-23.)  Az előadás fotói megtekinthetők a képgalériában.

 

Tóth Ilonka - a Nemzeti Színház vendégjátéka

Tóth Ilonka - a Nemzeti Színház vendégjátéka

Június 3-án 19.00 órakor, a Nemzeti Színház vendégjátéka látható szinházunk nagyszínpadán.  A Tóth Ilonka című előadásban többek között fellép: Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Csurka László, Dózsa László, Mécs Károly, Rubold Ödön, Voith Ági. Az előadás zenéjét Szabados György, Pável Karmanov, Bereményi Géza, Cseh Tamás írta. Rendező: Vidnyánszky Attila.

 

Ketyeg az óra

Ketyeg az óra

Mint ahogy tavaly, az idén is szeretnénk emlékeztetni, a színházbarátokat,  hogy a SZÉP kártyákon lévő, 2015. évben feltöltött összeg felhasználhatósága május 31-én lejár. Kár lenne a kártyán lévő összegről lemondani!  Ne hagyják elveszni!

Vásároljanak belőle színházjegyet vagy bérletet a Szolnoki Szigligeti Színház  Szervező-és Jegyirodájában, és előadások előtt, a színház jegypénztárában.

Most  bérletszünetes előadásokat ajánlunk a figyelmükbe.

Mikve - az évadban utoljára

Mikve - az évadban utoljára

Hadar Galron Mikve című színműve nyolc nő mélyen őrzött titkokkal, félelmekkel és vágyakkal terhelt sorsát tárja elénk egyfelől drámai nyíltsággal, bátorsággal, másfelől szívbéli empátiával és humorral.

Az előadást 2017. május 30-án, kedden 19.30 órakor láthatják nézőink, a Szín-Mű-Hely-ben. Jegyek válthatók a Szervező-és Jegyirodában.

Ismét szólunk

Ismét szólunk

Mint ahogy tavaly, az idén is szeretnénk emlékeztetni, a színházbarátokat,  hogy a SZÉP kártyákon lévő 2015. évben feltöltött összeg felhasználhatósága május 31-én lejár. Ne hagyják elveszni!
Vásárolják meg  2017/18-as színházbérletetüket Széchenyi Pihenőkártyával (OTP, MKB, K&H),  a SZÉP-kártyák szabadidő zsebéből.
A bérleteket a Szolnoki Szigligeti Színház  Szervező-és Jegyirodájában, és előadások előtt, a színház jegypénztárában értékesítjük.

Süsü, a sárkány még két alkalommal

Süsü, a sárkány még két alkalommal

Ebben az évadban még kétszer találkozhatnak ifjú nézőink Süsüvel, a sárkánnyal a Szigligeti Színház nagyszínpadán.  Május 13-án, szombaton  és június első napján, csütörtökön 11.00 órakor várjuk ifjú színházlátogatóinkat. 

Várunk minden érdeklődő családot, a gyermekeket, unokákat, szülőket és nagyszülőket. Ha szeretnének a kedves szülők, nagyszülők a gyermekükkel, unokájukkal egy kellemes délelőttöt eltölteni, akkor jöjjenek el a Szigligetibe.

Vár mindenkit Süsü, a sárkány!

Angyalföldi ballada - a József Attila Színház vendégjátéka

Angyalföldi ballada - a József Attila Színház vendégjátéka

A József Attila Színház társulata vendégeskedik a Szigligetiben 2017. május 20-án, szombaton, az Angyalföldi ballada című zenés előadással. A darab nemcsak egy tragikus szerelem állomásait követi nyomon, hanem a '60-as évek meghatározott sajátosságait és körülményeit is. Balázs Fecó dalai egyszerre érzékeltetik a balladisztikus hangvételt és a reményt egy jobb életre.

Zrínyi Ilona

Zrínyi Ilona

Juhász Róza  Hedry Mária Zrínyi Ilona c. monodrámájával a Szolnoki Szigligeti Színház Szín-Mű-Helyében vendégeskedik április 25-én. 

A 19.30 órakor kezdődő előadásra - korlátozott számban -, még vásárolható jegy a Szervező-és Jegyirodában.

Schwajda György nevét viseli a drámaterem

Schwajda György nevét viseli a drámaterem

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Széchenyi István Gimnázium drámatagozata.  Ma, a költészet napján, az intézmény drámatermét a magyar drámairodalom egyik meghatározó egyéniségéről, Schwajda Györgyről  (drámaíró, dramaturg, színházigazgató.) nevezték el.

Az ünnepségen Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója is beszédet mondott. Az ott elhangzott gondolatait osztjuk meg most Önökkel.

 

Nagysikerű bemutató és beugrás

Nagysikerű bemutató és beugrás

Az évad utolsó bemutatóját a Naftalint látta pénteken a Szigligeti-bérlet közönsége, Balázs Péter rendezésében. Heltai Jenő bohózatának premierjét  még emlékezetesebbé tette, hogy Karczag Ferenc szerepébe Balázs Péter ugrott be, Csaplárosként  nagy sikert aratva. Foto: Balázs Péter, Barabás Botond

A Naftalin premier nem marad el!

A Naftalin premier nem marad el!

Minden Szigligeti bérletes nézőt várunk szeretettel ma este! A premier NEM MARAD EL!    

A csütörtöki előadáson ugyan fölment a függöny a szolnoki Szigligeti Színházban, de csak azért, hogy a direktor, Balázs Péter aggodalommal telt hangon és sajnálkozva bejelentse: az aznap esti előadás elmarad. Aggodalma a fontos szerepet játszó Karczag Ferenc betegsége miatt volt, sajnálkozása a Heltai Naftalinját váró közönségének szólt.

Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója sajtótájékoztató keretében ismertette az évad hátralévő eseményeit, valamint a 2017/2018-as évad műsorát

 

Mikve a Szín-Mű-Helyben

Mikve a Szín-Mű-Helyben

Hadar Galron Mikve című színműve nyolc nő mélyen őrzött titkokkal, félelmekkel és vágyakkal terhelt sorsát tárja elénk egyfelől drámai nyíltsággal, bátorsággal, másfelől szívbéli empátiával és humorral.

A 19.30 órakor kezdődő Mikve előadásokra (április 30, május 9) még rendelkezünk szabad helyekkel. Várjuk Önöket, a Szín-Mű-Helybe.

Jegyek válthatók a Szervező-és Jegyirodában és előadás előtt, a színházi pénztárban.

Naftalin a Szigligetiben

Naftalin a Szigligetiben

 Imád tehetséges színészekkel, szórakoztató előadásokat látni  a Szigligeti  színpadán?  Akkor jöjjön hozzánk és nézze meg Heltai Jenő Naftalin című pikáns és frenetikus bohózatát  2017. április 7-én, pénteken este 7 órakor. A bemutatóra még rendelkezünk néhány szabad jeggyel. A jegyek megvásárolhatók a színházunk Szervező-és Jegyirodájában (Szolnok, Kossuth utca 17-23.)  Az előadás fotói megtekinthetők a képgalériában.

 

 

Szabó Csilla a MOST Feszt zsürijében

Szabó Csilla a MOST Feszt zsürijében

2017. március 22. és 26. között a tatabányai Jászai Mari Színházban megrendezésre került MOST Feszt szakmai szakmai zsürijében színházunk dramaturgja, Szabó Csilla képviselte a Magyar Teátrumi Társaságot.  Fotó (balról jobbra) Dömötör Adrienne (Színikritikusok Céhe), Szabó Csilla (Magyar Teátrumi Társaság), Csizmadia Tibor (Magyar Színházi Társaság), Császár Angela (Magyar Művészeti Akadémia)

Szent Johanna, a Nemzeti Színházban

Szent Johanna, a Nemzeti Színházban

Március 24-én, a Szolnoki Szigligeti Színház  társulata a Nemzeti Színházban vendégjátékként mutatta be Hadar Galron Mikve című drámáját Sára Júlia rendezésében. Aznap este Bernard Shaw: Szent Johanna című színművét is láthatta az érdeklődő közönség, társulatunk előadásában, Babarczy László rendezésében és Molnár Nikolettel a címszerepben.

Meghallgatás

Meghallgatás

A Szolnoki Szigligeti Színház a 2017/2018-as évadban bemutatásra kerülő

Huszka Jenő: Lili bárónő operett címszerepére tart meghallgatást.

A jelentkezés határideje: 2017. 03. 26.

Naftalin olvasópróba

Naftalin olvasópróba

Ma délelőtt az olvasópróbával megkezdődött  Heltai Jenő: Naftalin című bohózatának próbafolyamata színházunkban.

A darab rendezője Balázs Péter.

A próbáról készült fotók, a képgalériában láthatók. Fotó: Csabai István

Varázskendő, márciusban is

Varázskendő, márciusban is

Kedves Szülők, Nagyszülők!

 Még vannak szabad helyeink, a Varázskendő  2017. március 30-án, csütörtökön 9.30 órakor  és a 11.00 órakor kezdődő gyermekelőadásaira .
Az előadások helyszíne a Szín-Mű-Hely.

Balázs Péter: Nem akarom megadni magam

Balázs Péter: Nem akarom megadni magam

Nemtelen támadások értek, mert nem azt mondták, hogy „ez Fidesz-barát színész, de azért szereti és elismeri egy ország a művészetét", hanem azt, hogy amit csinálok, az rossz. Ez mindenkit megdöbbentett, aki kedvel és ismer engem" – ezt mondta Balázs Péter az Origónak, aki hozzátette, hogy a politikai támadások valamelyest halkultak, és a szolnoki közgyűlés párthovatartozástól függetlenül megválasztotta színházigazgatónak,  a harmadik ciklusra is 2015-ben.

(Balázs Péterrel Vági Barbara, az Origó munkatársa beszélgetett.)

Nagysikerű bemutató

Nagysikerű bemutató

Március 3-án este Jókai Mór klasszikus regényének színpadi adaptációját láthatta a Szigligeti-bérlet közönsége. A nagy sikert aratott bemutatóban színpadra  lépett - többek között - Gombos Judit, Kertész Marcella, Molnár Nikolett, Barabás Botond, Dósa Mátyás és Molnár László. Az előadást Csiszár Imre rendezte. Az előadásról készült fotók a Képgalériák  menüpontban tekinthetők meg.

Becsület, haza, szerelem

Becsület, haza, szerelem

A kőszívű ember fiai bemutató előtt, a Baradlay Richárdot alakító Barabás Botonddal beszélgetett Szabó Csilla dramaturg.

Felsőbbrendű igazságok

Felsőbbrendű igazságok

A kőszívű ember fiai bemutatónk előtt, Szabó Csilla a Baradlay Ödönt alakító Molnár Lászlóval beszélgetett.

Sebesen pergő események

Sebesen pergő események

A kőszívű ember fiai színműben Baradlay Jenőt alakító Dósa Mátyással beszélgetett Szabó Csilla dramaturg, a bemutató előtti napokban.

A kőszívű ember fiai - pénteken bemutató

A kőszívű ember fiai - pénteken bemutató

Hétvégén újabb bemutatónak tapsolhat a Szigligeti Színház közönsége. A kőszívű ember fiai című színművet, Csiszár Imre rendezésében láthatjuk.

Baradlayné szerepét Gombos Judit alakítja. A művésznővel Szabó Csilla, színházunk dramaturgja beszélgetett.

 

Piszkos romantika

Piszkos romantika

 A kőszívű ember fiai című színdarab szolnoki bemutatója előtt Csiszár Imre rendezővel,  Szabó Csilla dramaturg beszélgetett. (A fotó az olvasópróbán készült.)

Ellhunyt Pusztai Péter színművész

Ellhunyt Pusztai Péter színművész

PUSZTAI PÉTER  (Szolnok, 1927. okt. 16. – Budapest, 2017. január 28.)

A színművész, 1947–1949 között a Gertler-féle színiiskolába járt, s 1954-ben kapott a főiskolai végzettséggel egyenértékű oklevelet. Művészi pályája során játszott szinte az összes vidéki színházban. A Szigligeti Színháznak 1951-1954 között és 1976-tól 1988-ig, élete leghosszabb művészi periódusában, nyugdíjazásáig volt a tagja.

 

Ádámok és Évák Ünnepe, a díjazottak

Ádámok és Évák Ünnepe, a díjazottak

Az Ádámok és Évák ünnepe ebben az évben is megmozgatta városunk diákságát, hiszen 14 iskola képviseltette magát az eseményen. A diákok pedagógusaik és a színház szakembereinek segítségével egy-egy rövid előadással mutatták meg magukat a közönségnek.

A díjazottak névsora itt tekinthető meg.

A kőszívű ember fiai - olvasópróba

A kőszívű ember fiai - olvasópróba

Pénteken, az olvasópróbával indult következő bemutatónk,  A kőszívű ember fiai című előadás próbafolyamata. A előadás rendezője: Csiszár Imre.  A főbb szerepekben Gombos Judit, Molnár László, Barabás Botond, Dósa Mátyás, Lugosi Claudia, Kertész Marcella, Karczag Ferenc, Molnár Nikolett, Fekete Réka, Horváth Gábor, Vándor Attila és Mészáros István látható.  Bemutató március 3.

Hadd legyek én Süsü, maga

Hadd legyek én Süsü, maga

Bizonyára olyan nagy vállalkozás egy színésznek egy embernagyságú bábba belebújni, és ott másfél órát eltölteni, tánccal, énekkel, mókázással, s ráadásul, még csak nem is látszani. Nos, Harna Péter erre vállalkozott

Süsü

Süsü

Csukás - Bergendy: Süsü, a sárkány zenés mesejátékot mutatja be  két részben
színházunk 2017. január 26-án 11.00 órakor.

A legifjabb generáció újabb ajándékot kap a Szigligeti társulatától, hiszen a szolnoki színpadon láthatják egyik legjobb barátjukat, a szeretetteli, egy, de annál nagyobb fejű sárkányt, aki a pillangókat mindennél jobban szereti.

Nagy siker a My Fair Lady

Nagy siker a My Fair Lady

Január 20-án mutatta be a Szolnoki Szigligeti Színház társulata  Radó Denise rendezésében a My Fair Lady -t.  A musical  bemutatóján  Higgins professzor szerepében Kautzky Armand, Elizaként Kertész Marcella,  Doolittle szerepében Balázs Péter lépett a közönség elé. A Szigligeti-bérlet nézői az előadás végén, hosszú ideig tartó tapssal köszöntötték a művészeket. 

Az előadás előtt és után készült fotók a Galéria menüpontban tekinthetők meg. Fotó: Csabai István

My Fair Lady bemutató pénteken

My Fair Lady bemutató pénteken

My Fair Lady bemutatónak tapsolhat a Szolnoki Szigligeti premier közönsége január 20-án, pénteken este. A Radó Denise által rendezett, sok szereplőt felvonultató musicalben  láthatjuk  többek között Kertész Marcellát, Balázs Pétert, Kautzky Armandot, Szolnoki Tibort, Tóth Sándort, Gyöngyössy Katalint, Dósa Mátyást, Gombos Juditot, Karczag Ferencet.............

Három Higgins egy Eliza

Három Higgins egy Eliza

Január 20-án mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház G.B. Shaw Pygmalion c. drámájából írt musicalt, Radó Denise rendezésében. A látványos, nagy erőket felvonultató produkció érdekessége, hogy a színház három ismert művészt,  Kautzky Armandot, Szolnoki Tibort és Tóth Sándort kérte fel Higgins professzor szerepének megformálására.  Elizaként,  Kertész Marcella lép színpadra.

My Fair Lady

My Fair Lady

Eliza Doolittle, a nagyszájú londoni virágáruslány szó szerint belebotlik az utcán Henry Higginsbe, egy kellemetlen modorú fonetikaprofesszorba. A tanár mérgében könnyelmű kijelentést tesz: ha a lány néhány hónapot a helyes beszéd elsajátítására szentelne, akkor új életet kezdhetne egy úri virágboltban.

Színházunk 2017 január 20-án mutatja be a My Fair Lady musicalt, Radó Denise rendezésében. (Fotó: olvasópróba)

A Gulag virágai

A Gulag virágai

2017. január 25-én 19.30 órakor, a Nemzeti Színház vendégjátékaként látható a Szín-Mű-Hely-ben,  Földes László Hobo monodrámája. A Gulágra hurcoltak verseiből, novelláiból készült összeállítás, rendezője Vidnyánszky Attila. A darab a Gulag-emlékév keretében került bemutatásra a Nemzeti Színházban, 2016 telén.

Két Eliza egy My Fair Lady-ben

Két Eliza egy My Fair Lady-ben

Gyöngyössy Katalin próbálja Mrs. Higginst, a nyelvészprofesszor édesanyjának szerepét  a szolnoki My Fair Lady-ben, Radó Denise rendezésében. Rögtön három fia is akad, Kautzky Armand, Tóth Sándor és Szolnoki Tibor. Eliza csak egy van: Kertész Marcella. A musical bemutatója január 20-án lesz, a Szigligetiben. A művésznővel Kiss József beszélgetett.

Csudavilág és Varázskendő

Csudavilág és Varázskendő

Kedves Színházbarát Nagyszülők, Szülők!
Sokan érdeklődtek Önök közül a Szervező-és Jegyirodában, hogy mikor lesz még Csudavilág Babaszínházi és Varázskendő gyermekelőadás a Szín-Mű-Hely-ben.

Nos, jfebruár 11-én, szombaton 9:30-kor újabb Csudavilág előadással örvendeztetjük meg a kicsiket és szüleiket. A Varázskendő előadással pedig szintén  11-én szombaton, délelőtt 11.00 órától várjuk az érdeklődő gyermekeket szüleikkel.

 

Nagyon szíven ütött

Nagyon szíven ütött

Kalocsai Zsuzsa, az operett egyik legkiválóbb primadonnája játssza Miki szerepét Hadar Galron Mikvéjében, a Szolnoki Szigligeti Színház produkciójában. Vele beszélgettünk.  A művésznőről a fotót Sára Júlia, a darab rendezője készítette.

Furcsa pár januárban

Furcsa pár januárban

New York. Oscar Madison, a léha, laza, nemtörődöm újságíró befogadja a lakásába barátját, Felixet, aki válófélben, és lelki válságban van. Nagy hibát követ el ezzel. Mert Felix rögtön kötelességének érzi, hogy meghálálja Oscar nemes gesztusát....................            

 

2017 január 12-én, 19.00 órakor újra a nagyszínpadon látható az előadás, Kautzky Armand és Mészáros István főszereplésével. Jegyek még korlátozott számban kaphatók!

Szilveszter a Szigligetiben

Szilveszter a Szigligetiben

Boldog új évet kíván minden színházbarátnak,   Balázs Péter Igazgató úr és a  Szolnoki Szigligeti Színház társulata!

Mindkét este teltház előtt aratott  nagy sikert színházunk szilveszteri műsora. A  Képgalériában megtekinthetők  az előadásról,  Csabai István által készített fotók.

 

Ismét itt a Szilveszter

Ismét itt a Szilveszter

A Szervező-és Jegyirodában még gazdára vár néhány jegy a két szilveszteri gálaműsorra.  Aki még az elmúlt 10 évben egyszer sem  töltötte a Szigligetiben szilveszter éjszakáját,  most tegyen egy próbát! Várunk mindenkit aki jó kedvvel, jó társaságban szeretné búcsúztatni a a 2016-os évet.

Farkas Irén kitüntetése

Farkas Irén kitüntetése

Kollégái szavazatai alapján Bálint Lajos-vándorgyűrűt érdemelt ki a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti titkára, Farkas Irén.  Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Fotó: Farkas Irén, Balázs Péter

Ignácz György Teátrumi Díja

Ignácz György Teátrumi Díja

Ignácz György, a Szolnoki Szigligeti Színház műszaki vezetője, szcenikusa, díszlettervezője Magyar Teátrum Díjat kapott. A díjhoz szívből gratulálunk!

Fotó: Csabai István  (jobbra Ignácz György munkatársaival)

 

Olvasópróba

Olvasópróba

Kedden, az olvasópróbával megkezdődtek a My Fair Lady musical próbái a Szigligetiben. Az előadás Radó Denise rendezésében kerül bemutatásra, 2017 január 20-án. Az olvasópróbáról készült fotók a Képgalériák menüpontban láthatók.

Több mint száz gyermek kap ajándékot

Több mint száz gyermek kap ajándékot

Több mint száz helyi gyermeket ajándékoz meg kedden és a napokban a Szolnoki Szigligeti Színház társulata, a saját kezdeményezésű és a szolnoki Mustármag Óvoda közreműködésével megvalósult cipősdoboz akciónak köszönhetően

Mikve bemutató

Mikve bemutató

Hadar Galron Mikve című színműve nyolc nő mélyen őrzött titkokkal, félelmekkel és vágyakkal terhelt sorsát tárja elénk egyfelől drámai nyíltsággal, bátorsággal, másfelől szívbéli empátiával és humorral. Az előadás Sára Júlia rendezésében kerűl bemutatásra, 2016. november 26-án, a Szín-Mű-Hely színpadán. (Fotó: Sára Júlia)

Szent Johanna bemutató a Szigligetiben

Szent Johanna bemutató a Szigligetiben

November 25-én, Babarczy László rendezésében Szent Johanna bemutatót láthat a Szolnoki Szigligeti Színház közönsége, Molnár Nikolettel a főszerepben. Az előadásra jegyek válthatók a Szervező-és Jegyirodában és a www.jegymester.hu weboldalon

A bemutató előtt 18.00 órától Kerényi János Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész KERÉNYI PLAKÁT SZONETTEK és egyéb  maniifesztációk + című kiállítását Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója nyitja meg.

(A kiállítás helyszíne: nézőtéri büfé.)

A padlás karácsonykor

A padlás karácsonykor

Igazi közös színházi élményt ajánlunk karácsonykor a családoknak. A már több mint 50 előadást megért A padlás című  musicalt. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán alkotását karácsony másnapján délután vagy este láthatják az unokák, szülők, nagyszülők a Szigligeti nagyszínpadán!

Kerényi János kiállítása a Szigligetiben

Kerényi János kiállítása a Szigligetiben

A Szolnoki Szigligeti Színház  2016.november 25-én, 18.00 órakor  bemutatja Kerényi János Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész

KERÉNYI PLAKÁT SZONETTEK és egyéb  maniifesztációk + című kiállítását.

A kiállítást megnyitja:

Balázs Péter, a  Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

(A kiállítás helyszíne: nézőtéri büfé.)

A megnyitóra minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

Babarczy - Szent Johanna a Szigligetiben

Babarczy - Szent Johanna a Szigligetiben

Kiss József beszélgetése Babarczy Lászlóval a  talányról, a titokról, amely körülveszi Szent Johannát és természetesen az előadásról, melyet november 25-én mutat be a Szolnoki Szigligeti Színház.

Felelni kell! 2.0

Felelni kell! 2.0

A Szolnoki Szigligeti Színház az Önök figyelmébe ajánlja Molnár László színművész verses-zenés irodalmi összeállítását, mellyel az 1956-os forradalmi események emléke előtt tiszteleg.

Az előadás 2016. november 19-én, 18.00 órakor lesz a Szín-Mű-Hely-ben.

 

Csudavilág a Szín-Mű-Hely színpadán

Csudavilág a Szín-Mű-Hely színpadán

Sok szülő, nagyszülő érdeklődött a Szervező-és Jegyirodában, hogy mikor lesz még Csudavilág babaszínházi előadásunk! Nos, november 5-én, szombaton 9:30-kor újabb előadással örvendeztetjük meg a kicsiket és szüleiket. Az előadásról készült fotók megtekinthetők a Képgaléria menüpontban. A fotókat Sámson Réka készítette.

Süsü, a sárkány - olvasópróba

Süsü, a sárkány - olvasópróba

Az olvasópróbával megkezdődtek a Süsü, a sárkány mesejáték próbái a Szigligeti Színházban. Az előadás bemutatója 2017. január 26-án lesz a Nagyszínpadon. A legifjabb generáció újabb ajándékot kap a Szigligeti társulatától, hiszen a szolnoki színpadon láthatják egyik legjobb barátjukat, a szeretetteli, egy -, de annál nagyobb fejű sárkányt, aki a pillangókat mindennél jobban szereti.

Az angyalok nem sírnak

Az angyalok nem sírnak

A Szolnoki Szigligeti Színház október 23-án 18.00 órától, díszelőadással tiszteleg az 1956-os forradalom emlékének. 

A forradalom 60. évfordulóján Kiss József: Az angyalok nem sírnak című műve kerül színpadra, a szerző rendezésében, és a Turay Ida Színház művészeinek  előadásában. (Fotó: az előadás egyik jelenete)

Ünnepi táncjáték

Ünnepi táncjáték

’56   Egy nép kiáltott… címmel ünnepi táncjátékot láthatnak az érdeklődők a Szolnoki Szigligeti Színházban, A Duna Művészeti Társaság szervezésében.

Az előadás időpontja: 2016. október 17. 19.00 óra A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja. (Teltházas előadás)

 Wittner Mária a Szolnoki Szigligeti Színház vendége volt

Wittner Mária a Szolnoki Szigligeti Színház vendége volt

Ma délután, Balázs Péter igazgató úr  Wittner Mária  asszonyt  látta vendégül színházunkban. Mária asszony , aki az 1956-os forradalom idején szabadságharcosként vett részt az eseményekben, egy saját maga által hímzett 56-os emlék-zászlót ajándékozott  Balázs Péternek.

 

Most őrült spiritiszta - Gombos Judit

Most őrült spiritiszta - Gombos Judit

Gombos Judit, a Szigligeti Színház örökös tagja alakítja Madam Arcatit a társulat idei második bemutatóján, a Vidám kísértetben. Az immár 31 éve Szolnokon játszó karakterszínésszel az új darab mellett az évadról és a rá osztott szerepekről is beszélgettünk a premier előtt.

Vidám kísértet a Szigligetiben

Vidám kísértet a Szigligetiben

Október 7-én, újra bemutatót láthat a Szigligeti Színház premier közönsége.

Noël Coward  a vidám kísértet című darabja méltán tarthat igényt nézőink elismerésére, hiszen a nálunk Kiss József által rendezett vígjátékot  a világban, ebben a pillanatban is ötven színház játssza, nagy sikerrel.

Nézőpontváltó est a Szigligetiben

Nézőpontváltó est a Szigligetiben

A Szolnoki Szígligeti Színházban október 2-án, a Nézőpontváltó-esten az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékot tűzték műsora, mert tudományosan bizonyított tény, hogy "a nevetés gyógyít, hátha még olasz slágerekkel is megfűszerezik"!

Az előadás megtekintése előtt Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő asszony beszélt a prevenció fontosságáról.

Az előadás után a darabban szereplő színművészek Balázs Péter igazgatóval az élen együtt feltűzték az összes rákbetegség elleni küzdlemet jelképező levendulaszínű szalagot.

Vidám kísértet

Vidám kísértet

Gyors egymásutánban sorjáznak a bemutatók a Szigligetiben. Másodikként egy vígjátékot láthat a Tisztelt publikum. Noël Coward: Vidám kísértet című darabja  majd’ 80 esztendős, ám ez a fajta angol humor semmit sem vesztett fényéből, könnyed, elegáns, kifinomult és rendkívül szórakozató.

Anconai szerelmesek bemutató, vastapssal

Anconai szerelmesek bemutató, vastapssal

Szeptember 23-án este 10 óra előtt, vastapstól visszhangoztak a Szigligeti Színház  nagyszínpadának falai. Akkor ért véget az Anconai szerelmesek előadás, a nézők pedig alig akarták leengedni a színpadról művészeinket.

Vásárolható még bérlet!

Vásárolható még bérlet!

Új bérleteseink részére, a szabad helyekre a bérletek értékesítését folytatjuk. Várunk minden színházbarátot.

A hat előadásra szóló bérlet bizonyos napokra már 8.600 Ft-ért kapható.

Kovács Yvette Alida: Boldog vagyok a magam területén

Kovács Yvette Alida: Boldog vagyok a magam területén

Szabó Csilla, színházunk dramaturgja Kovács Yvette Alidával, az Anconai szerelmesek jelmeztervezőjével  beszélgetett. Előadásokról, mesterekről, jelmeztervezésről, kötődésekről.

Anconai szerelmesek - Nemcsák Károly

Anconai szerelmesek - Nemcsák Károly

Színházunk szeptember 23-án mutatja be az Anconai szerelmesek című vígjátékát. A próbák javában folynak. Tomao Nicomaco, anconai polgár szerepében Nemcsák Károly és Petridisz Hrisztosz Hrisztosz lép színpadra.

Fotó: Nemcsák Károly, Jankovics Anna, Lugosi Claudia és Bot Gábor az előadás próbáján.

Anconai szerelmesek - Petridisz Hrisztosz

Anconai szerelmesek - Petridisz Hrisztosz

Színházunk szeptember 23-án mutatja be az Anconai szerelmesek című vígjátékát. A próbák javában folynak. Tomao Nicomaco, anconai polgár szerepében Nemcsák Károly és Petridisz Hrisztosz Hrisztosz lép színpadra.

Fotó: Molnár László és Petridisz Hrisztosz az előadás próbáján.

Anconai szerelmesek - Interjú  Rimóczi Mónikával és Bot Gáborral

Anconai szerelmesek - Interjú Rimóczi Mónikával és Bot Gáborral

Szeptember 23-án mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház a méltán sikeres zenés játékot, az Anconai szerelmeseket.

Kiss József, színházunk művészeti vezetője két nagyszerű fiatalemberrel beszélgetett, akik most is sokat dolgoznak, hogy sikerre segítsék a bemutatót. Az  interjú résztvevői:  Rimóczi Mónika, színházunk zenei főmunkatársa, és Bot Gábor, aki Lucretio szerepét alakítja a darabban.

A próbáról Csabai István fotói, a képgalériában tekinthetők meg.

Megkezdődött az új évad

Megkezdődött az új évad

Balázs Péter igazgató úr köszöntő szavaival indította a 2016/2017-es évadát a Szigligeti Színház.  Az első bemutatóra sem kell sokáig  várni, hiszen szeptember 23-án  az Anconai szerelmesek kerül színre, Molnár László rendezésében.

Hello, Dolly!

Hello, Dolly!

Örömhír a Hello, Dolly rajongóknak, hogy szeptember 3-án szombaton délután 15.00 órakor ismét bérletszünetben látható az előadás, színházunk nagyszínpadán.

Jegyek válthatók a Szervező-és jegyirodában. Hétköznap 9-13 és 14-17 óra között június 30-ig és augusztus 4-től.

Az előadás fotói megtekinthetők honlapunk Képgalériák menüpontjában.

Várjuk Önöket!

HÍRLEVÉL

   

MŰSORNAPTÁR

PARTNEREINK

 

OTP Bank

KÉPGALÉRIÁK