KAVIÁR ÉS LENCSE

komédia

Fordította: Mészöly Dezső

Bemutató: 2020. szeptember 25-én, pénteken 19 órakor

Szereposztás

Leonida: Mihályi Győző

Valeria: Kertész Marcella

Raimondo: Vándor Attila

Matilda: Gombos Judit

Nicola: Barabás Botond

Alexis: Horváth Gábor

Antonio: Harna Péter

Helena: Lugosi Claudia

Grófnő: Sárvári Diána

Fiorella: Molnár Nikolett

Nagypapó: Mészáros István

Báró: Molnár László

Velluto: Zelei Gábor

Rikkancs: Ónodi Gábor

Roberto: Bencsik Gergő

Kifutó: Tárnai Attila

Sofőr: Horváth György

Díszlet- és jelmeztervező: Húros Annamária

Dramaturg: Szabó Csilla

Segédrendező: Kádár Krisztina

Rendező: Málnay Levente

Újabb fergeteges komédiával örvendezteti meg közönségét a Szolnoki Szigligeti Színház, Scarnicci és Tarabusi olasz szerzők vígjátékát mutatja be szeptember 25-én.

A darab Nápolyban játszódik a hetvenes években, Nápoly szegénynegyedében, egy igazi dél-olasz család szegényes hajlékában, ahol a népes társaság feje, Leonida Papagatto azzal tartja el családját, hogy előkelő vendégnek öltözve hívatlanul megjelenik a nápolyi előkelőségek pompázatosan terített estélyein, fogadásokon, majd finomabbnál-finomabb falatokkal rejtett zsebeit megpakolva, távozik. Az összelopkodott holmit pedig orgazda szomszédjával áron alul elpasszolja és ebből biztosítja családjának a szerény megélhetést.  Egyik fogadáson, hirtelen ötlettől vezérelve, a jelen levő előkelőségekkel Szeretetligát alapít a nélkülöző családok megsegítésére és elsőnek egy igazán rászoruló, nélkülöző családot javasol: a sajátját!  A dolog azonban nem várt bonyodalmakat, zavaros helyzeteket eredményez, melyre a szélhámos, gátlástalan Leonida sem számíthatott.

A frenetikus vígjáték, humoros szituációkkal, váratlan fordulatokkal megírt darab sikerre számíthat a Szigligeti Színház művészeinek előadásában. A fordulatos helyzetekben minden szereplő fergeteges alakítást nyújt, élükön a Leonida Papagattot játszó Mihályi Győzővel, aki  a  megnyerő modorú, jóvágásű, sármőrt,  igazi délolasz amorózót alakít, aki azonnal magával ragadja, társasági modorával,  biztos fellépésével  elbűvöli környezetét, így tudja tervét végrehajtani, előkelő környezetét megvezetni. A főszereplő mellett a többi szerep is remek alakításokra nyújt alkalmat Kertész Marcellának, Gombos Juditnak, Barabás Botondnak, Harna Péternek, Molnár Nikolettnek, akik egytől-egyig élvezettel vesznek részt a komédiában.

Amikor a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója Balázs Péter felkért a Kaviár és lencse színpadra állítására, örömmel mondtam igent, mert a darab lehetőséget ad, kihívást és nemes feladatot jelent egy igazán népszerű, sikeres előadás létrehozására az általam nagyra becsült  Szolnoki Szigligeti Színház társulatával.

 A fotók az olvasópróbán készültek.

Giulio Scarnicci és Renzo Tarabusi örököseinek az engedélyét a SIAE és a Hofra Kft. közvetítette.

Az előadás támogatója: