A női szabó (Esti nagyszínpad - Varsányi-bérlet) Ma 19:00
Következő előadásaink:
<h2>Öt nő az esőben</h2>Mark Dunn<br />
Öt nő az esőben<br />
vígjáték<br />
két részben<br />
Rendező: Radó Denise<br />
Szín-Mű-Hely<h2>A női szabó</h2>A női szabó<br />
Georges Feydeau<br />
A női szabó<br />
vígjáték<br />
3 felvonásban<br />
Rendező:<br />
Molnár László<br />
Bemutató:<br />
2015. április 17<br />
Nagyszínpad<h2>Luxemburg grófja</h2>Lehár Ferenc<br />
Luxemburg grófja<br />
operett<br />
két részben<br />
Rendező<br />
Radó Denise<br />
Bemutató<br />
2015. március 13.<br />
Nagyszínpad
Járai Máté - A női szabó főszerepében

Járai Máté - A női szabó főszerepében

Ma este felgördül a függöny színházunk nagyszínpadán, és a Szigligeti-bérlet nézői egy fergeteges vígjáték részeséve válnak. Ezen az estén Georges Feydeau: A női szabó című darabja kínál könnyed szórakozást a bemutató résztvevőinek.  Járai Mátéval, az előadás főszereplőjével Szabó Csilla készített interjút. Fotó: Sámson Réka (Járai Máté, Gombos Judit, Molnár Nikolett)

Pénteken bemutatjuk A női szabót

Pénteken bemutatjuk A női szabót

Április 17.én, a Szolnoki Szigligeti Színház társulata  A női szabó című vígjátékot mutatja be, Járai Mátéval a főszerepben. 

" Bízom benne, hogy így évad végén, tavasszal, az emberek nagyon fogják szeretni ezt a fergeteges bohózatot és elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy én játszhatom benne a főszerepet." /Járai Máté      Fotó: Sámson Réka

Nyolc bemutatót tervez a 2015/2016-os évadban a Szolnoki Szigligeti Színház

Nyolc bemutatót tervez a 2015/2016-os évadban a Szolnoki Szigligeti Színház

Nyolc bemutatót tervez a 2015/2016-os évadban a Szolnoki Szigligeti Színház, és a szokásos szilveszteri gálaműsor sem marad el – nyilatkozta Balázs Péter, a színház  igazgatója az MTI-nek.

A bérletek mellett is vásárolhatók jegyek

A bérletek mellett is vásárolhatók jegyek

Örömmel tájékoztatjuk a színházbarátokat, és a  színházunk műsora iránt érdeklődőket, hogy a bérletek mellett is vásárolhatók jegyek a Luxemburg grófja operett előadásaira, valamint az  április  17-én bemutatásra kerülő A női szabó című vígjáték előadásaira.

Jegyek válthatók a Szolnoki Szigligeti Színház Szervező és Jegyirodájában, valamint a Jegymester internetes portálon. (Fotó: A női szabó főszerepében Járai Máté látható)

Hűséges bérletesek köszöntése

Hűséges bérletesek köszöntése

A Szigligeti Színház igazgatója, Balázs Péter a Luxemburg grófja operett minden előadása után virággal köszönt egyet-egyet a leghűségesebb bérletesek közül. Pénteken este a vastaps utáni virág Homonnay Györgyné, Zsuzsa asszonynak és férjének Homonnay Györgynek járt - akik már 40 éve bérletesei a színháznak.

FOTÓ: CSABAI ISTVÁN 

A színház léte mindennél előrébb való

A színház léte mindennél előrébb való

Jó értelemben vett népszínház, amely mindenféle igényt kielégít. Ezt az utat követi, a Balázs Péter nevével fémjelzett szolnoki Szigligeti Színház immár nyolc esztendeje, s a város közgyűlésének minapi egyhangú döntése alapján a következő négy évben is.

Színház az egész világ - zsűrizés a Rákócziban

Színház az egész világ - zsűrizés a Rákócziban

A szolnoki Szigligeti Színház dramaturgja, Szabó Csilla (a képen balra) zsűrizett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hagyományosan kétévente megrendezésre kerülő vers- és prózamondó versenyén, amelyet a „Pro Patria” napok keretében 5. és 6. osztályos tanulók számára hirdettek meg. Mottóként idén Shakespeare nevezetes szavai szolgáltak: „Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő….” A megmérettetés tizennyolc általános iskola tanulóinak részvételével, színvonalas produkciókkal, vidám hangulatban zajlott. 
FOTÓ: Csabai István

Ismét Balázs Péter!

Ismét Balázs Péter!

Ismét Balázs Péter a szolnoki Szigligeti Színház kinevezett igazgatója!
A szolnoki közgyűlés ma délelőtt egyhangúlag támogatta Balázs Péter újabb direktori pályázatát, és az elkövetkező négy évre kinevezte őt a színház igazgatójának. Balázs Péter ezzel harmadik vezetői ciklusát kezdi meg Szolnokon.

Este hét után - Figyelem, Szolnok következik

Este hét után - Figyelem, Szolnok következik

"A  Szigligeti Színházban nyolcadik éve Balázs Péter az igazgató. Maga sem tudhatta, hogy mit vállal, amikor ebbe belekezdett, de kiderült: épp azért mert egész életében színész volt, remekül ért a társulatépítéshez.
Régi közhely, hogy a színházat a színészek viszik a vállukon estéről estére –persze, nem mindegy, hogy mit játszanak és milyen felfogásban-, de mégis rajtuk áll vagy bukik, hogy a közönség legközelebb is megváltja-e a jegyét, vagy a bérletét."  ( Ézsiás Erzsébet írása színházunk két bemutatójáról,  a Lyukasórában, a Magyar Írók Egyesületének folyóirata 2015/1 számában  jelent meg.)

További híreink...

HÍRLEVÉL

   

MŰSORNAPTÁR

PARTNEREINK

 

OTP Bank

 

KÉPGALÉRIÁK