A denevér (Esti nagyszínpad - Blaha-bérlet) Ma 19:00
Következő előadásaink:
<h2>Könyvtári capriccio</h2>Kiss József<br />
Könyvtári capriccio<br />
játék két részben<br />
Bemutató: 2015. december 5<br />
Rendező: Kiss József<br />
Szín-Mű-Hely<h2>Furcsa pár</h2>Furcsa pár<br />
vigjáték<br />
Fordította: Örkény István<br />
Bemutató: 2015. október 21<br />
Rendező: Kiss József<br />
Szín-Mű-Hely<h2>A denevér</h2>Johann Strauss-Richard Genée<br />
A denevér<br />
operett három felvonásban<br />
Bemutató: 2016. január 22.<br />
Rendező: Szinetár Miklós<br />
Nagyszínpad
Hello, Dolly! olvasópróba

Hello, Dolly! olvasópróba

Tegnap az olvasópróbával megkezdődtek a Hello, Dolly! próbái a Szigligeti Színházban. Az előadás rendezője Szente Vajk, koreográfusa Túri Lajos, díszlettervezője Túri Erzsébet, jelmeztervezője Kovács Yvette, zenei vezetője Rácz Márton. Főbb szerepekben: Kertész Marcella, Szolnoki Tibor, Járai Máté, Juhász Levente, Jankovics Anna, Dósa Mátyás, Barabás Botond, Lugosi Claudia, Molnár Nikolett.

Az olvasópróbáról  Csabai István készített fotókat, melyek a Képgalériában tekinthetők meg.

 

Nagy siker, vastapssal fűszerezve

Nagy siker, vastapssal fűszerezve

Január  30-án, szombaton  Vidnyánszky Attila meghívására, színházunk társulata nagy sikerrel vendégszerepelt  Budapesten, a Nemzeti Színházban.

Megosztjuk  mindenkivel városunk alpolgármesterének, facebook-on közzétett mondatait a vendégjátékról.

Fejér Andor:  A budapesti publikum előtt, teltház  mellett hatalmas sikert arattak színházunk művészei. Szolnok alpolgármestereként büszkén ültem a nézőtéren.  Köszönöm a nagyszerű élményt!

Mindenki megelégedésére

Mindenki megelégedésére

Mindenki megelégedésére már február 4-én este látható bérletszünetben, A denevér című operett a Szigligeti Színházban. A Szinetár Miklós rendezésében színpadra kerülő előadás ezen az estén is impozáns szereplőgárdát vonultat fel. Többek között Bot Gábor, Geszthy Veronika, Lőrincz Judit, Kertész Marcella, Harna Péter, Egyházi Géza, Domoszlai Sándor, Mészáros István szerepelnek az operettben.

Az előadásra még korlátozott számban vásárolható jegy a Szervező-és Jegyirodában és a Jegymester internetes portálon.

 

A denevér nagy sikere a Szigligetiben

A denevér nagy sikere a Szigligetiben

Január 22-én, pénteken  este a Szigligeti Színházban A denevér című operett szereplőinek  tapsolt a tisztelt publikum, a bemutató után.  A nagyon komoly énekesi és zenekari felkészültséget igénylő művet Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező állította színpadra. 

Ma három bemutató a Szigligetiben

Ma három bemutató a Szigligetiben

Három bemutatóra virradt ma a Szigligeti Színház. Már délelőtt a legkisebbek a Csudavilágban barangolnak, a Szín-Mű-Hely-ben. A délelőtt zárásaként a Varázskendő segítségével a kisiskolások segítenek egy madárkának és ellátogatnak az egerek bolygójára.

Este a felnőttek A denevér című operett kiváló szereplőit láthatják és hallhatják a nagyszínpadon. Többek között fellép Nyári Zoltán, Bot Gábor, Geszthy Veronika,  Lőrincz Judit. Az előadás rendezője:Szinetár Miklós, vezényel Rácz Márton.

Ráfogják a pezsgőre

Ráfogják a pezsgőre

A Szolnoki Szigligeti Színház 2016. január 22-én mutatja be Johann Strauss A denevér című operettjét. A művet nem más, mint a magyar operettjátszás doyenje, Szinetár Miklós rendezi.

Van még Csizmás kandúr jegy

Van még Csizmás kandúr jegy

Igaz, hogy nagyon korlátozott számban, de van még szabad jegy a Csizmás kandúr gyermekelőadásunkra,  a február 4-én (csütörtökön)  9.30-kor és 11.00 órakor kezdődő előadásra.

 

A Szigligeti napja újra a Nemzetiben

A Szigligeti napja újra a Nemzetiben

Január 30-án a Szolnoki Szigligeti Színház Budapesten vendégeskedik, Vidnyánszky Attila meghívására, a Nemzeti Színházban.

A vendégjátékról KIss József kérdezte  Balázs Pétert, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatóját. (Fotó: A makrancos hölgy - premier után.  Barabás Botond, Kertész Marcella, Balázs Péter)

Ismét úton a Gördülő Opera

Ismét úton a Gördülő Opera

Az Operaház által már harmadik éve szervezett programsorozat célja, hogy egy-egy produkció eljusson olyan hazai városok színháztermeibe, ahol nem működik operatársulat. Az utazások missziót teljesítenek, az opera és a balett műfaját kívánják népszerűsíteni, magyar nyelven. Szolnokon, a Gördülő opera merész és humoros adaptációval, a Figaro 2.0-val folytatódik február 22-én, 19.00 órakor.

 

A kilencedik szilveszter

A kilencedik szilveszter

Nagy sikerrel zajlott a Szolnoki Szigligeti Színház szilveszteri gálája, melyet a Duna Televízió műsorán élvezhetett a nagyközönség szilveszter éjszakáján. A gála rendezőjét, Balázs Péter igazgatót, valamint a gála szerkesztőjét-karmesterét, a színház zenei vezetőjét, Rácz Mártont faggatta Kiss József, színházunk művészeti vezetője.

További híreink...

HÍRLEVÉL

   

MŰSORNAPTÁR

PARTNEREINK

 

OTP Bank

KÉPGALÉRIÁK